Маскирани се опитаха да нахлуят в дома на бивш зам.-министър на туризма

Маскирани се опитаха да нахлуят в дома на бивш зам.-министър на туризма
Източник: БГНЕС

Трима маскирани мъже са опитали да нахлуят вчера вечерта (16 август) в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев близо до Евксиноград. Това обяви той в ефира на bTV и Нова телевизия.

Инцидентът е станал малко след 22:00 ч., като единият от маскираните вече бил прескочил оградата, когато един от синовете на Ботев го видял, развикал се и заради суматохата и фаровете на преминаваща по улицата кола цялата групичка побегнала.

Бившият зам.-министър е категоричен – не става дума за опит за кражба, а за демонстративно сплашване: „В 10:00 вечерта маскирани обирджии – явно много трябва да държат на качеството на съня си”.

Според него причината за случилото се е „безкрайно остро интервю”, което дал преди дни за телевизия Bulgaria On Air. Основният акцент в него: „Начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите”. "Завладяването на публично държавна собственост чрез концесии, взимането на плажовете, отчитатено на едни пари, обогатяването на едни хора от публичното богаство на България - това ясно го посочих в интервюто", разказа още Ботев.

В ефира на Нова телевизия той попита: "Г-н Борисов, всеки ли, който изрази критика към ваш министър, трябва да очаква да бъде споходен от въоръжени мъже вкъщи?" 

След медийните си коментари, той получил и „определени съвети”. „Психически няма как това да се преодолее. Травмата е жестока, аз съм обикновен човек като всички българи. Нямам охрана от НСО и никога не съм имал”, подчерта Бранимир Ботев. Той изрази надежда, че МВР ще си свърши работата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.