12 неща, които наистина уверените хора правят различно


12 неща, които наистина уверените хора правят различно
Снимка: Thinkstock/Guliver

5788

Постигането на истинска увереност, в противовес на непокритото самочувствие, си има своите трикове. Наистина уверените хора имат по-голям успех и се налагат по-лесно над тези, които се колебаят. Увереността вдъхновява, а увереният човек кара нещата да се случат.

"Ако мислиш, че можеш, или мислиш, че не можеш, винаги ще си прав“, е казал Хенри Форд. Тази максима има силно влияние върху успеха, според скорошно изследване на Университета на Мелбърн. По данни на проучването уверените хора имат по-високи заплати и биват повишавани по-бързо от тези с по-ниско самочувствие. В такъв случай е определено важно да се научим да бъдем уверени.

Какво обаче е правят наистина успешните хора, което ги различава от останалите. Inc Magazine подготвя списък от 12 основни навици.

1. Те черпят щастие отвътре

Щастието е основен елемент на самочувствието. За да бъдеш уверен в това, което правиш, трябва да си щастлив с това, което си. Уверените хора черпят удоволствие и удовлетворение от своите собствени постижения, а не от това, което другите хора си мислят или казват за тях.

2. Те не съдят другите

Уверените хора не съдят другите, защото знаят, че всеки има какво да предложи. Те не се чувстват добре от нещастието или некомпетентността на другите. Уверените хора не губят времето си, за да се сравнят с останалите.

3. Те никога не казват „да“ освен ако наистина не го искат

Според изследване на Университета на Калифорния колкото по-трудно ти е да казваш „не“, толкова по-възможно е да си подложен на стрес или дори депресия. Уверените хора знаят, че да казваш „не“ е здравословно. Те отказват с увереност, защото знаят, че по този начин уважават сегашните си ангажименти и няма да се заемат с нов освен ако не са сигурни, че могат да се справят.

4. Те слушат повече отколкото говорят

Уверените хора слушат повече отколкото говорят, защото не се чувстват, че с говорене има какво повече да доказват. Слушайки повече, за тези хора е по-вероятно да научат нови неща и да растат.

5. Те говорят с увереност

Много рядко бихте чули истински уверен човек да каже „Амм..“, „Не съм сигурен“ или „Аз мисля“. Те знаят, че съм самочувствие се прокарват идеи

6. Те търсят малки победи

Малките победи също носят адреналин и стимулират мозъка в частите, отговорни за мотивацията и наградата. Когато имате серия от малки победи, те могат да поддържат самочувствието ви в продължение на месеци.

7. Те тренират

Тренировките вдигат увереността не само заради по-добрия външен вид, но и заради по-високите нива на ендорфин, стимулирани от упражненията.

8. Те не търсят внимание

По принцип никой не харесва хора, които се молят за внимание. Истински увереният човек знае, че да бъде себе си има по-голям ефект от това да се опитва да докаже, че е важен. Околните виждат правилното отношение, а уверените знаят винаги кое е правилното отношение.

9. Те не се страхуват да грешат

Хората със самочувствие не се страхуват да им се докаже, че грешат. Те знаят, че могат да научат много от грешките си.

10. Те грабват шанса

Когато другите се колебаят увереният човек рискува. Страхът няма да го спре, защото той знае, че ако никога не опита, никога няма да успее.

11. Те отбелязват успехите на другите

Уверените хора черпят щастието от своите успехи и нямат проблем да празнуват успехите на другите.

12. Те не се страхуват да молят за помощ

Уверените хора знаят, че да поискаш помощ не е признак на слабост. Те осъзнават своите силни и слаби страни и те търсят помощ от другите, за да запълнят дупките в своето знание. Те също така знаят, че да се учиш от някой с по-голям опит е прекрасна възможност.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички