3 начина да изградите супер продуктивен екип


3 начина да изградите супер продуктивен екип
Снимка: iStock/Guliver

5109

Сещате ли се за онзи момент, в който сте седнали с чаша вино в хола и се чувствате страхотно благодарни, че вече не работите в онази компания? Онази, в която хората постоянно бяха на тръни, атмосферата беше токсична и можехте да се доверите на шефа си толкова, колкото и да го ударите (а тази мисъл ви е минавала много пъти през главата).

Подобни работни места могат да съсипят и кариерата ви, и психиката. Но ако сте работодател или мениджър, от вас зависи да промените нещата. На първо място трябва да изградите наистина сплотен и продуктивен екип, пише Inc.com. Това може да се случи чрез тези 3 неща.

1. Синергия

Добрият екип генерира разнообразни идеи, а членовете му се захранват един друг с креативност. Водят оживени, но цивилизовани дебати около проектите. Резултатът е служебна синергия. Работата започва да се върши с по-високо темпо, защото хората се чувстват ценени и ангажирани – гласовете им се чуват. Именно лидерът е този, който трябва да създаде такава среда.

2. Отворена комуникация

Добрият ръководител също така трябва да се погрижи всеки служител да може свободно, без притеснение, да изразява мнението си. Както и да получава обективни отзиви за работата си. Лидерът трябва да поставя много ясни цели и да уточнява какви очаквания има от екипа си. Прозразчността трябва да бъде водещата политика.

3. Доверие

Градивната критика е едно, скандалите и грубото отношение – съвсем друго. Лидерът трябва да приема идеите с отворено съзнание и поне да ги обмисля, преди да ги отхвърля. Подчинените не бива да се страхуват от експериментите и провалите, защото пътят към израстването минава през тях.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички