3 свежи идеи как да благодарите на екипа си


3 свежи идеи как да благодарите на екипа си
Снимка: iStock/Guliver

3201

Един от най-предизвикателните аспекти на това да имаш подчинени е да знаеш как точно да мотивираш екипа си. Може да изглежда като невъзможен подвиг, но е постижимо - просто трябва да им благодарите за всичко, което правят.

Служителите често се чувстват неоценени. Според анализ на Gallup от 2016 г. само един от всеки трима служители се чувства признат. От друга страна, тези, които не се чувстват ценени, са два пъти по-склонни да напуснат. Ето защо е от изключително значение да изказвате благодарност. Ето 4 идеи как да го направите.

1. Награждавайте въз основа на личните интереси

Разбира се, няма нищо неуважително в това да покажете признателност чрез материални облаги и бонуси. Но колко пъти сте изненадвали служителите си с нещо лично? Това показва, че сте отделили време да опознаете всеки член на екипа извън неговия принос към фирмата. Например, ако даден служител е фен на историята, можете да му подарите биографична книга. Ако си пада по футбол, бихте могли да намерите билети за предстоящ мач. Има интерес в кулинарията? Книга с рецепти или гурме кошница би свършила чудеса!

2. Оставете ръкописни бележки

За съжаление, ръчно написаните бележки са по-скоро част от близкото минало. Кога за последен път сте получили ръкописно писмо от някого? Обзалагаме се, че бихте се изненадали приятно. Не е нужно да купувате картичка или да пишете дълги обяснения. Просто използвайки лепящо листче, за да благодарите за добре свършена работа.

3. Подарете здраве, макар и преносно

Упражненията, здравословното хранене и качественият сън не ви карат да се чувствате добре както отвън, така и отвътре. Освен това, те са отговорни и за производителността по време на работа. Винаги можете да организирате здравословен обяд в офиса или „мини тиймбилдинг” под формата на час за йога, например.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички