4 предимства, които имат екстровертите в офиса


4 предимства, които имат екстровертите в офиса
Снимка: iStock/Guliver

3411

Ако сте работили в офис с повече от един човек, знаете, че успехът рядко опира само до това колко упорито работите. Личността ви играе доста важна роля за това дали ще получите повишение, похвала или по-висока заплата. Екстровертните характери определено са „удар в десятката” що се отнася до големи корпорации. Ето кои са предимствата им в офиса.

1. Мотивират се лесно

Екстровертите са заинтересовани от потенциалните награди, които биха получили за тяхното представяне. Независимо дали ще бъде титла „служител на месеца”, или пък нещо материално, те са уверени, че могат да постигнат тези цели.

2. Имат положителна нагласа

Екстровертите са склонни да усещат положителни емоции по-често, което може да бъде полезно поради няколко причини. Например, подобна нагласа предпазва от негативни явления като „прегряване” от силен стрес. Освен това, им помага да балансират по-лесно между работата и личния живот.

3. Те са много интуитивни

Докато интровертите са погълнати от вътрешния си емоционален свят, екстровертите се справят отлично както във вербалната, така и в невербалната комуникация. Могат да усетят настроението на даден човек и да лавират спрямо него, което ги прави доста убедителни в преговори и интервюта за работа.

4. Имат иновативно мислене

Едно от основните предимства на екстровертите в работна страна е, че са точно толкова активни в изграждането на собствена си кариера, колкото и в стратегиите за организационна промяна.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички