4 съвета за по-добра работа с браузър


4 съвета за по-добра работа с браузър
Снимка: Thinkstock

4221

Дори да прекарвате огромна част от деня си пред компютъра, това не означава, че сте посветен във всичките му тайни. Все още обаче могат да се намерят полезни трикове, за които не сте предполагали, че съществуват. От сайта Make Use Of например ни съветват как да работим по-добре с уеб браузъра си:

1. Четене на уеб страници в офлайн режим

Има много начини, които може да направите за да четете уеб страници офлайн. Най-простият от тях е да посетите съответните уеб страници, когато сте онлайн. Това създава кеширано копие, след което можете да получите достъп до тях ако сте активирали офлайн режима на Firefox. За целта трябва да кликнете върху File> Work Offline.

File > Save Page As е друг начин да записвате уеб страници за офлайн четене. Третият най-добър начин е да се използва услуга на трета страна, като например Instapaper, Readkit и Scrapbook.

2. Създаване на бележки и публикации

Независимо дали искате да нахвърляте няколко ваши идеи, да създадете списък със задачи или да напишете следващата си блог пост, Litewrite и Writer са няколко готини приложения, достъпни за вас. Трябва да се ​​отбележи обаче, че Writer не работи офлайн, ако не сте актуализирали браузъра си до последната версия. Освен това, някои от неговите характеристики не работят без връзка с интернет. Ето защо може да решите да изберете StackEdit, заради пълната офлайн поддръжка и разширението за Firefox.

3. Четене на имейли

Ако работите с браузъра Chrome, непременно трябва да използвате разширението Gmail Offline. Ако обаче предпочитате Firefox, за да имате възможност да четете имейлите си в офлайн режим ще трябва да преминете към Thunderbird – програмата за електронна поща на Mozilla. За да активирате офлайн режима на Thunderbird, кликнете върху File > Offline > Work Offline. Thunderbird ще запази всяко съобщение, което сте написали офлайн в папката Unsent и ще ви предложи да изпрати тези съобщения след като сте отново онлайн.

4. Възможностите за потребителите на Chrome

Ако използвате Chrome, имате по-широк и по-добър избор на приложения и разширения, които работят без достъп до интернет. Например, можете да:

- Редактирате изображения с Pixlr Touch Up;

- Редактирате документи, таблици и слайдове с Office Editing for Docs, Sheets & Slides;

- Създавате графики и диаграми с Gliffy;

- Редактирате код с Zed Code Editor.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички