5 финансови проблема, които младите днес имат за разлика от родителите си преди


5 финансови проблема, които младите днес имат за разлика от родителите си преди
Снимка: iStock/Guliver

3896

Всяко поколение има своите грижи, тенденции и представи. Трудно може да се каже, че някое е било много по-облагодетелствано от предходното. Младите хора в днешно време например се сблъскват с финансови проблеми, които не са били толкова силно изразени, когато родителите им са били на тяхната възраст. Например:

1. Образованието е по-скъпо. Ако учат в по-престижен университет в чужбина, на много хора им се налага дори да теглят кредити, за да покрият таксите.

2. Налага им се да спестяват по-дълго, за да си купят жилище. И тук често се прибягва до заеми, но като цяло е факт, че сдобиването с хубав дом става трудно и отнема време.

3. Дават повече пари и за наеми. Цените на имотите, включително и на наемите, варират и постоянно се променят, но в последно време се задържаха на доста високо ниво.

4. На младите хора им е по-трудно да спестяват пари за черни дни. Донякъде заради високите разходи, донякъде заради консуматорската култура.

5. Мнозина продължават да разчитат на родителите си. Според скорошно изследване в САЩ 53% от хората на възраст между 21 и 37 г. получават или са получавали финансова помощ от родителите си. Макар да нямаме конкретни данни по този показател за България, наблюденията показват, че и у нас много млади хора разчитат на парична подкрепа от семейството си.

Според вас има ли и други специфични за времето финансови проблеми, с които младежите се сблъскват? Споделете в коментарите.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички