7 цели, които всеки предприемач трябва да си постави през новата година


7 цели, които всеки предприемач трябва да си постави през новата година
Снимка: Thinkstock

6559

Взехте ли вече своето новогодишно решение за предстоящата година? Ако не сте го направили, още не е късно. Проблемът с новогодишните решения обаче е, че често са прекалено нереалистични. Вместо това можете да си поставите тези няколко цели, които, според изданието Entrepreneur, ще помогнат на всеки предприемач да постигне нови висоти в кариерата. А дори да не сте предприемач, изпълнението им ще ви направи по-силен и способен човек.

1. Научете повече за собствените си финанси. Прочетете подробности за основите на счетоводните процеси и осигуряването, направете си финансов план, постарайте се да изчистите дълговете си, намалете разходите си и актуализирайте бизнес плана си.

2. Грижете се за здравето си. Как очаквате да ръководите ефективно бизнес, ако редица болежки се обаждат всеки ден? Трябва да бъдете здрави физически, психически и емоционално. Засилете имунната си система чрез достатъчно витамини и здравословна храна и се старайте да се движите повече.

3. Бъдете по-социални. Ако не използвате активно социалните мрежи (в което се съмняваме, но все пак), променете това. Те са сред най-добрите средства да привличате клиенти и да общувате с тях. Ако например ползвате само Facebook, може би е време да заложите и на други платформи като Twitter, LinkedIn, Pinterest.

4. Прекарвайте по-малко време в офиса. Стоите ли през цялото време там, рискувате да „прегреете“ - да се изтощите тотално, да забравите защо изобщо сте станали предприемач и какви са били мечтите ви. Отделяйте достатъчно време за себе си, за семейството и приятелите си. Компанията няма да се срине, ако от време на време си взимате почивка. А когато сте отпочинали, сте по-ефективни и съответно полезни за бизнеса.

5. Следете актуалните събития. Това ще ви направи по-интересни събеседници, а и ще ви даде по-широк спектър от знания не само за вашата сфера на дейност, а и за други. Помнете – световните събития оказват огромно влияние върху бизнеса.

6. Бъдете по-състрадателни. Опитвайте се да разбирате другите, не да ги съдите. Това е едно от най-важните качества за всеки предприемач. Общувайки по този начин с клиенти, партньори и инвеститори, вие ще разбирате по-добре от какво имат нужда и ще създадете по-успешен бизнес.

7. Запишете се на курс. Може да бъде традиционен или онлайн, езиков, компютърен или за някакво друго умение. Какъвто и да е, със сигурност ще ви се отплати.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички