8 трика за професионално сърфиране в интернет


8 трика за професионално сърфиране в интернет
Снимка: Thinkstock/Guliver

3318

Голяма част от нас прекарват часове наред пред компютъра. Причината за това обаче невинаги е мания към технологиите. Може да бъде и неспособността ни да сърфираме професионално в интернет и да намираме бързо точно това, което ни трябва. От LifeHack предлагат няколко съвета за това как да станем професионални "търсачи" в мрежата:

 

1. Отворете отново последния таб, който случайно сте затворили

Използвайте Command+Shift+T за Mac OS и Control+Shift+T за Windows. Този трик работи с браузърите Chrome и Firefox.

2. Отворете инкогнито прозорец, за да използвате едновременно два акаунта на Google

Преди няколко години, Google направи всичките си продукти достъпни с едно потребителско име. Това означава, че можете да използвате Gmail, Hangouts, YouTube и Drive с едно и също потребителско име. Какво става обаче, ако имате акаунт в YouTube и Gmail с различни имейл адреси? Вместо да излизате, използвайте инкогнито прозорец, за да може да се логнете едновременно в две сметки. Използвайте клавишната комбинация Ctrl + Shift + N за да отворите инкогнито прозорец в Chrome или частен прозорец в Safari и Firefox.

3. Използвайте мениджър за пароли

Мениджърите за пароли като LastPass и Mitro са чудесен начин за пестене на време и нерви. Те работят като плъгини за браузърите Chrome или Firefox. За да ги използвате, просто влезте в някой сайт като Facebook или Gmail и ще бъдете попитани дали искате да се запомни паролата ви, за да може в бъдеще да се попълва автоматично.

4. Използвайте функцията site: за търсене на информация в конкретен сайт 

Ако откриете нещо интересно в някой сайт и искате по-късно да го споделите, но когато се върнете след време не откривате тази информация, какво правите? Използвайте оператора за търсене site:името на сайта и добавете ключова дума или фраза.

5. Използвайте Adblock за да филтрирате рекламата

AdBlock е най-популярният инструмент за блокиране на реклами. С него можете да спрете успешно банери, изскачащи прозорци и видеореклами дори във Facebook и YouTube. Плъгинът е достъпен за браузърите Chrome, Firefox, Opera и Safari. AdBlock предлага някои полезни опции в неговото падащо меню на лентата с инструменти, включително опции за пауза на плъгина. Може да го спрете само за текущата страница или да го изключите за целия домейн.

6. Отидете с мишката върху някой линк, за да видите къде ще ви отведе той

Ако използвате Chrome, отидете с мишката върху някой линк, след това погледнете в долния ляв ъгъл, за да видите къде ще ви отведе той

7. Маркирайте термин или фраза, с която искате да търсите в Google, кликнете с десния бутон, а след това изберете “search in Google”

Просто маркирайте някой термин или фраза, с който искате да търсите в интернет, кликнете с десния бутон и от изкачащото меню изберете “search in Google”. Търсачката на Google ще се отвори в нов таб с резултатите.

8. Бързо отворете линк в нов таб

Задръжте натиснат клавиша ‘Command’ за Mac или ‘Control’ за PC докато кликвате върху някой линк, за да се отвори той в нов таб.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички