9 прости истини за живота, които умните хора винаги забравят


9 прости истини за живота, които умните хора винаги забравят
Снимка: Pixabay

7572

Дори и най-умните хора понякога забравят, че има фундаментални истини, които въпреки усилията им, направляват живота ни в един или друг аспект. Да, личните успехи са обвързани с постоянство и труд, но е добре от време навреме да се осланяме на доказаните истини за живота, които други хора са провели преди нас, пише marcandangel.com. Да си припомним 10 от тях.

1. Интелигентността и доброто образование не струват нищо без реални действия. Независимо дали имате най-високото в света IQ или докторска степен по квантова физика, ако не предприемете реални действия за постигане на целите си, нищо смислено няма да се случи в живота ви. Има съществена разлика между теоретичните познания и как те се прилагат и работят на практика.

2. Щастието и успехът са две коренно различни неща. Може да сте най-успешният бизнесмен, да притежавате милиони в банковата си сметка и да сте подсигурили старините си, но това не ви гарантира щастие, ако сте самотни и няма с кого да споделите постиженията си. От друга страна може да сте в затруднено финансово положение и всяка сутрин да се будите с мисълта как ще се прехраните днес, но въпреки това да правите нещата, които винаги сте мечтали и да се чувствате пълноценни за себе си и околните и това да ви прави най-щастливите хора на света. Това са само два примерни сценария, които доказват, че щастието и успехът невинаги вървят ръка за ръка.

3. Прекалено големият избор прави решенията по-трудни. В 21-ви век, в който информацията се движи със скоростта на светлината, възможностите за проектиране на бъдещето ни са многобройни. За съжаление, доказан факт е, че голямото разнообразие от избори води до нерешителност, объркване и в крайна сметка бездействие. Множество маркетингови проучвания сочат, че когато потребителите не могат да изберат продукт, те просто се отказват от покупката. Същото важи и при ежедневните решения, които взимате за живота си.

4. Всички хора имат както успехи, така и провали. Опитите да бъдете съвършени са абсолютна загуба на време и изразходване на излишна енергия. Всички, дори вашите идоли, са многоизмерни т.е. те принадлежат на и на измерението на успеха, и на провала. Условното пространство на вашия успех най-често се измерва с нещата за които отделяте най-много време. Там сте успешни поради факта, че сте обвързани дългосрочно с тях. Това обикновено е тази част от живота ви, която искате другите да видят. Но зад нея стоят множеството неуспехи, които са ви държали будни дълги нощи, но въпреки това са се превърнали в неизменен генератор на успеха ви.

5. Всяка грешка е крачка към успеха. Всяка грешка има важна роля в живота ви, защото ви дава ценни уроци. Всеки неуспешен опит ви приближава с една крачка по-близо до крайната цел. Единствената грешка, която наистина би нанесла огромни щети е, тази да се уплашите от провала и да не предприемете никакви действия.

6. Хората могат да са изключително добри дори в неща, които не обичат да правят. Не ви насърчаваме да си изберете кариера, свързана с дейност, която не харесвате, просто подчертаваме, че е напълно възможно да се усъвършенствате в нещо, което не е най-любимото ви занимание в света.

7. Проблемите, които имате в отношенията си с околните, са знак за конфликт със самите вас. Голяма част от раздорите, които имате в отношенията си с околните (партньор, колеги, родители) всъщност са изкуствено създадени от вас самите и отразяват ваши вътрешни конфликти, базирани на личните ви страхове или несигурност. Това не е толкова лошо в крайна сметка, защото означава, че решението на трудностите в живота ви се крие в самите вас.

8. Емоционалните решение рядко са правилни. Това е така, защото те са просто емоционална реакция, а не рационален отговор на създалата се ситуация. Реакцията е вторичен продукт на минимално количество осъзната мисъл, което я прави неефективно решение на какъвто и да било проблем.

9. Човек никога не се чувства 100% готов за всяка възможност, която се появи в живота му. Едно от основните неща, които задържат умните хора от предприемането на стъпки за тяхното развитие е колебанието и неувереността в собствените възможности да преодолеят предизвикателствата, които се изпречват на пътя им. С други думи, те винаги мислят, че имат нужда от още информация, умения, опит и т.н., за да се справят с новите неща. За съжаление, този начин на мислене убива перспективите за личностно израстване и развитие. Никой не се чувства 100% готов за големите възможности в живота си, но да ги приемете е единственият начин да излезете от комфортната си зона, което води до големите успехи.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички