Ето колко може да спечелите, ако работите във Facebook


Ето колко може да спечелите, ако работите във Facebook
Снимка:

3102

Facebook е една от най-използваните социални мрежи в света, доказано и от поставен наскоро рекорд - 1 млрд. потребители за 1 ден. Това обаче означава, че цяла армия от инженери, мениджъри и дизайнери работят, за да изглежда всичко нормално. През последните няколко години Facebook се превърна в нещо повече от социална мрежа. Превърна се във виртуална реалност и мобилна търговия. Business Insider представя информация за заплатите във мрежата, съставени чрез данни от сайта за търсена на работа Glassdoor”.

Технически мениджър

Той подпомага цялостното развитие на социалната мрежа и е отговорен за различните продукти, които се предлагат във Facebook. Неговата заплата е малко над 140 000 долара.

Продуктов мениджър

Хората, заемащи тази длъжност правят, така че всичко да е събрано в мрежата. Те опаковат продукта, заедно с множество екипи и се стараят той да пристигне навреме до потребителите. Заплатата им се равнява на над 145 000 долара.

Софтуерен инженер

Този тип инженери обикновено се нуждаят от 8 до 10 години опит в тази кариера. Затова и заплатата им е толкова висока – 157 000 долара годишно.

Старши софтуерен инженер

Това са едни от най-опитните инженери в компанията, така че не е чудно защо са толкова добре платени. Те получават по 160 638 долара.

Инженерен мениджър

Те са натоварени със задачата за изграждане и управление на екип от инженери  за даден продукт – като например аналитични данни на платформата Facebook. Те се очаква да имат малко повече проблеми за разрешаване от типичните софтуерни инженери. Заплатата им е 166 561 долара.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички