Истинската причина шефът да не ви харесва


Истинската причина шефът да не ви харесва
Снимка: iStock/Guliver

4185

Справяте се добре на работа, дори повече от добре, постигате успехи, не създавате конфликти. И все пак по всичко личи, че началникът ви не ви харесва. Държи се студено с вас, макар да е положително настроен/а към останалите в офиса. Не взима под внимание идеите ви, игнорира мнението ви, иронизира ви.

Каква би могла да бъде истинската причина за това? Ако в работата ви няма пропуски, то най-вероятно е шефът да... се страхува от вас, пише Forbes.

Може би успехите ви са го подразнили, може би осъзнава, че сте много по-компетентни от него и чувства позицията си застрашена. За съжаление някои ръководители поставят собственото си изтъкване пред прогреса на компанията и затова се ядосват, когато някой има по-голям принос от самите тях.

Ако сте попаднали именно в такава ситуация, имате три опции. Опция 1 - оставате на работата, докато извлечете максималните ползи от нея, натрупате опит и контакти, и след това си намирате друга. Опция 2 - опитвате се да смените позицията си в рамките на самата компания, за да ви се налага по-малко да работите с този човек. Опция 3 - ако положението е нетърпимо, веднага започвате да търсите друга работа и напускате в първия възможен момент.

Не е лесно човек да се справи с чувството, че е недооценен, но и това е част от служебния живот. Помнете - колкото по-нагоре се изкачвате и по-добри ставате, толкова повече ще дразните тези с по-малки възможности. Приемайте го като комплимент.

 

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички