Какво правят суперпродуктивните хора преди сън


Какво правят суперпродуктивните хора преди сън
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2427

Хората, които се отличават с висока продуктивност в работата си, имат определени навици, които допринасят за успеха им. Дейностите ни точно преди лягане например до голяма степен определят какъв ще бъде следващият ни ден. Искате да заприличате на богатите и известните? Ето какво правят те вечер:

Припомнят си какво са свършили през деня. Това е било много характерно за Стив Джобс например, споделяли са негови роднини. Той винаги прекарвал време, ревизирайки дали е успял да постигне целите си за деня и дали е направил крачка напред към дългосрочните си планове.

Записват си на лист мисли, намерения, случки и анализират какво да променят. Популярната телевизионна водеща Елън Дедженеръс неведнъж е споделяла, че това е нещото, което ѝ помага да се организира и освободи от негативната енергия. Същото са правили велики личности като Тиъдор Рузвелт, Чарлс Дарвин, Уинстин Чърчил и др.

Четат. Много успели хора прекарват поне по 10-20 минути в четене преди да заспят. Освен че действа релаксиращо, това хоби им помага да разширяват светогледа си и да са подготвени по-добре за ръководенето на бизнеса си.

Определят си приоритети за следващата сутрин. Заради големия стрес и хилядите задължения човек лесно може да загуби фокуса си. За по-добра организация и продуктивност напишете на лист нещата, които трябва да свършите на другия ден. Така сутринта няма да губите време в чудене откъде да започнете.

Прекарват време със семейството си. „Човек никога не бива да пренебрегва семейството си заради бизнеса“, е казал Уолт Дисни. И е прав. Служебни задачи винаги ще има, но близките ни хора трябва да са на първо място.

Откъсват се от технологиите. В книгата си Thrive Ариана Хъфингтън, главната редакторка на Huffington Post, твърди, че всяка вечер „се изключва“ от всичко дигитално. Последвайте примера ѝ – преди да си легнете, сложете телефона в друга стая, изключете компютъра и телевизора и прекарайте поне половин час в тишина.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички