Спрете да бъдете толкова строги към себе си


Спрете да бъдете толкова строги към себе си
Снимка: iStock/Guliver

3451

Оставете това, което правите в момента и си спомнете последните няколко мисли, които сте имали за себе си. Ако сте жена, изследванията показват, че е много по-вероятно въпросните мисли да са негативни. Затова днес ще ви споделим няколко начина, по които можете да спрете да бъдете толкова жестоки към себе си.

1. Помислете за сексистките стандарти

Проучванията показват, че докато мъжете надценяват своите способности и резултати, жените подценяват и двете, но реалният им резултат не се различава. Но как да кажеш на една жена просто да се потупа по рамото и да забрави за несигурността си? Бриана Райдър, главен изпълнителен директор и основател на Juicebox, казва, че от жената се очаква да бъде едновременно самоуверена и скромна, но пък нейният колега от мъжки пол може просто да бъде уверен. Справедливо ли е? Ни най-малко. Потърсете области, в които липсва самочувствие - като се сблъскате с тях, ще можете по-добре да определите силните си страни и да ги „полеете”, вместо да се страхувате от тях.

2. Освободете се от вината

Връщането на работа след раждане несъмнено е по-трудно за майките, отколкото за бащите. Докато и двамата родители се адаптират към новото, изследванията показват, че жените изпитват вина, когато кариерата им ги отнема от децата или брака им. Основателят на „100% Pure”, Сузи Уанг, казва, че тази емоционална празнина може да доведе до саморазрушаващ се начин на мислене. Важно е да помните всички причини, поради които упоритата ви работа в офиса се изплаща – тя може да задоволи вашите професионални и творчески нужди и страсти, като същевременно ви помага да осигурите на децата си определен стандарт.

3. Не се сравнявайте с другите

Всички имаме любим човек , блогър или идол в Instagram, който следваме почти обсесивно. Социалните медии, макар и позитивен начин за свързване с други хора, могат да накарат дори най-уверените от нас да играят опасна игра, а именно да се сравняват с другите. Всеки от нас има свои собствени борби за преодоляване, така че не се опитвайте да „влезете в чужди обувки”, без да знаете кой номера са.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички