За да бъдете успешни, първо трябва да бъдете щастливи


За да бъдете успешни, първо трябва да бъдете щастливи
Снимка: iStock

8027

Коментар на Джон де Сина, изпълнителен директор на Spartan Race, за Entrepreneur

Как ще се почувствате, ако ви кажа, че всичко, което знаете за поставянето на цели, е погрешно? Забравете мотивацията. Забравете сроковете. Забравете големите амбиции. Защо? Защото ако мислите само за тях, няма значение какво постигате. Ще бъдете нещастни през 99% от времето.

И не, останалият 1% не компенсира това.

Не ми е лесно да напиша това. Дълго време бях фокусиран изцяло върху целите си. Поставях си такива още като дете и работех последователно за тях. Но по-късно разбрах, че щастието не е в целта, а в процеса на осъществяването ѝ.

Има няколко причини защо е по-важно да обичате процеса си на работа повече от момента на успех. Първо, както вече казах, постигането на целта е само 1% от всичко. Ако очаквате то да ви донесе щастие, значи ще бъдете щастливи за много кратко време.

Второ, щастието ви прави по-ангажирани, ентусиазирани, свободомислещи. Ако ви харесва това, което правите, с интерес ще учите нови неща, ще се стремите непрестанно да подобрявате уменията си. И така дори няма да усетите кога сте постигнали целта си.

Трето, ще ви е по-лесно да се справяте с провалите. Такива ще има, не се заблуждавайте. Но няма да ви изглеждат като края на света, ако сте сигурни, че сте дали всичко от себе си и сте се чувствали добре в процеса.

Запомнете – научите ли се да виждате трудностите като привилегии и да обичате работата си, ще бъдете щастливи всеки ден. Включително и в този, в който осъществяването на най-голямата ви цел стане факт.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички