Клиенти се отказват от Tesla, защото Мъск съветва Тръмп


Клиенти се отказват от Tesla, защото Мъск съветва Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

3544

Поне петима души, които са предплатили новия Model 3s на автомобилния производител Tesla, са се отказали от поръчките си. Те не одобряват факта, че изпълнителният директор на компанията Илън Мъск е сред съветниците на новия американски президент Доналд Тръмп.

Мъск е сред специалистите, които съветват държавния глава по въпроси от сферите на икономиката и производството. За неговите поддръжници обаче това е странно, тъй като предприемачът винаги е бил радетел за чиста и зелена енергия, а Тръмп отрича глобалното затопляне и иска да строи нефтопроводи.

Автомобилът Model 3 струва 35 000 долара, а депозитът, който клиентите плащат, е 1000 долара. Парите обаче не са водещи за отказалите си петима.

„Мисля, че някой, който планира колонизиране на Марс, не трябва да се страхува да изразява мнения, различни от тези на администрацията на Тръмп“, заявява пред BuzzFeed News Джоди Ийсън от Чикаого, която е отказала поръчката си от Tesla заедно със своя съпруг. „Според нас хората от бизнеса ще ни чуят само ако им говорим с долари.“

Tesla отказа коментар по темата.

Преди изборите Мъск заяви пред CNBC, че Тръмп „не е правилният човек“ за Белия дом. Сега обаче му сътрудничи, а в интервю за Gizmodo преди дни каза: „Колкото повече разумни гласове чува президентът, толкова по-добре.“

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички