8 шантави неща, които не знаете за Илън Мъск


8 шантави неща, които не знаете за Илън Мъск
Снимка: Getty Images/Guliver

10239

Илън Мъск винаги е бил визионер и създател. Той управлява компании и проекти в сферите на електромобилите, изучаването на космоса и колонизирането на Марс, слънчевата енергия и изкуствения интелект. Но освен ръководните си роли в Tesla, SpaceX, SolarCity и OpenAI, Мъск намира време и да бъде родител, до ходи на партита в Холивуд, да играе видео игри и да ражда велики идеи. Запознайте се с няколко от по-малко известните факти за тази изключително интересна фигура в Силициевата долина.

1. Родителите му мислели, че може да е глух. Като малък Илън често се заглеждал в далечината и не реагирал на това, което му се говорело. Майка му и баща му го водили на консултации с лекар, защото смятали, че слухът му е увреден. Оказало се, че момчето просто се замечтавало и още на тази възраст мислело за големи проекти.

2. Бил е тормозен като дете. Илън често бил пребиван жестоко от съучениците си. Когато е на 41 години, дори се налага да му направят операция, свързана с проблем, породен още от тези побоища.

3. На 12-годишна възраст създава видео игра. Наричала се Blastar, а списание за компютри в Южна Африка (родината на Мъск) публикува кода и плаща на момчето-гений 500 долара. Целта на играта е да се унищожи кораб на извънземни.

4. В колежа се издържал чрез... партита. Докато учел в Университета на Пенсилвания, Мъск организирал грандиозни партита и искал по 5 долара вход на присъстващите.

5. Има пет деца. Заедно с бившата си съпруга Жюстин Мъск има близнаци – Грифин и Ксавие, родени през 2004 г., както и тризнаци – Деймиън, Саксън и Кай, родени през 2006 г. Трагичен факт е, че първото дете на двойката, което било родено през 2002 г., умира, когато е само на 10 седмици.

6. Той е истинският Тони Старк. Мъск е вдъхновението за образа на актьора Робърт Дауни-младши във филмите за „Железният човек“. Преди да започнат снимките, Дауни се среща с Мъск във фабриката на SpaceX и остава изключително впечатлен.

7. Мъск притежава една от колите на Джеймс Бонд. През 2013 г. той плаща 866 000 долара за автомобила Lotus Espirit, използван във филма „Шпионинът, който ме обичаше“ от 1977 г.

8. Участвал е в епизод на хитовия комедиен сериал „Теория за големия взрив“. Ето и сцената с Мъск:

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички