Мъск разкри какви са 3-те му приоритета в Tesla


Мъск разкри какви са 3-те му приоритета в Tesla
Снимка: Getty Images/Guliver

3192

След като отчете едно от най-добрите тримесечия в историята на компанията за електромобили Tesla, собственикът ѝ Илън Мъск разкри и какви са трите му краткосрочни приоритета в развитието ѝ, предаде Fortune.

На първо място е предстоящото пускане на пазара на новия автомобил Model 3, на второ – подобряването на технологията за самоуправление, а на трето – създаването на по-издържлива батерия за електромобили.

Model 3

Това ще бъде четвъртата кола на Tesla на пазара, но първата, която ще се продава на по-достъпна цена. Планира се да струва 35 000 долара. Останалите модели на компанията се търгуват на шестцифрени стойности. За да намали разходите по създаването на колата – и съответно цената ѝ – Tesla разчита на новия си завод в щата Невада, който ще произвежда по-евтини батерии. Model 3 ще бъде на пазара до края на 2017 г.

Самоуправляващи се автомобили

Не е изненада, че Мъск иска усъвършенстване на софтуера за автопилот. Компанията му имаше няколко инцидента, свързани с технологията, един от тях включващ дори смъртен случай. От Tesla обаче обявиха, че всички техни нови коли ще имат хардуер, който ще може да ги прави изцяло самоуправляващи се. Той ще включва 8 камери и радар от най-ново поколение.

Нова батерия

Преди два месеца Tesla обяви, че работи по създаването на 100-киловатчасова батерия, която ще позволи на автомобилите да ускоряват по-бързо и да се движат по-дълго време след едно зареждане (около 500 км). В сряда Мъск подчерта, че ежедневно получава информация как се движи проектът и че го намира за изключително важен.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички