Продават на търг McLaren, оценен на 12 млн. долара


Продават на търг McLaren, оценен на 12 млн. долара
Снимка: Wikipedia.org/Magnus Manske

4855

Спорният модел McLaren F1, който краси нюйоркското звено на международната аукционна къща Sotheby's, прикова вниманието на купувачите още, когато се появи в офиса на компанията на 3 юни. Произведената през 1998 година кола е оценена на повече от 12 млн. долара, информира агенция „Блумбърг“.

Моделът е част от частна колекция от 30 автомобила, която включва още девет коли Ferrari, две Lamborghini и две Bugatti. Всички те ще бъдат продадени на търг от RM Sotheby's на 13 август. Продавачът е неназован колекционер от Флорида, САЩ.

Търгът ще се случи по време на 6-дневна изложба на автомобили в Калифорния. Миналата година по време на изложбата аукционните къщи Bonhams, Gooding & Co. и RM Auctions събраха повече от 400 млн. долара. Това е рекорд, постигнат от засиленото наддаване заради стойностни колекционерски екземпляри.

„Пазарът остава много силен“, заяви Ян Келъхър, управляващ директор на RM Sotheby's – компанията беше създадена, след като Sotheby's купи 25% от капитала на RM Auctions през февруари тази година. По думите на Келъхър има нови купувачи, които навлизат на пазара на луксозни автомобили и по-млади колекционери, чиито вкус се подобрява. През май RM Sotheby's е събрал 54 млн. долара от продажбата на колекция от 75 автомобила, притежавана от един собственик.


Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички