Гришо и Маша един до друг преди US Open и големите пари


Гришо и Маша един до друг преди US Open и големите пари
Снимка: Getty Images/Guliver

2959

След като само преди месец първата ни ракета Григор Димитров се раздели със световната номер три Мария Шарапова, с която бяха заедно почти две години, двамата се събраха отново! За съжаление на милионите тенис фенове с романтични души, Гришо и Маша застанаха един до друг заради рекламно събитие – т.нар. “NYC Street Tennis”, организирано от гиганта Nike.

Събитието е традиционно преди US Open, като на него се представят екипите на най-големите звезди в тениса за предстоящия четвърти турнир от Големия шлем, който започва на 31 август. А Димитров и Шарапова се намираха в наистина престижна компания от настоящи и бивши тенис величия - Джон Макенроу, Пийт Сампрас, Андре Агаси, Роджър Федерер, Рафаел Надал, Серина Уилямс, Ник Кирьос, Мадисън Кийс и Южени Бушар.

Преди старта на US Open вече започнаха и спекулациите колко всъщност могат да спечелят Григор и Мария. Безспорно Шарапова е в по-добра изходна позиция – тя ще е под номер 3 схемата, но със сигурност би искала да отиде в частта на Симона Халеп, а не при Серина Уилямс. Димитров пък е номер 17 при мъжете и няма как да очаква твърде лек жребий, като най-вероятно ще му се наложи още на осминафинал да играе с някой пред него в ранкинга.

И така – тазгодишният US Open има рекорден награден фонд от 42 253 400 долара. Той може да се увеличи до 45 млн. долара, ако турнирът бъде спечелен от някой от класиралите се измежду първо и трето място в т.нар. US Open серии – подготвителните турнири преди „Флашинг Медоус”. В случая това са Анди Мъри, Новак Джокович и Джон Иснър при мъжете, както и Серина Уилямс и Симона Халеп при жените – третата тенисистка ще е ясна в неделя, 30 август. Без бонуси, за титла в Ню Йорк се дават 3,3 млн. долара, а за финал – 1,6 млн. долара. Специално в случая на Григор и Мария обаче е по-реалистично да очакваме те да не стигнат чак дотам – особено Димитров. Българинът има реален шанс за осминафинал т.е. 213 575 долара – не е зле, нали? Ако успее, Григор би спечелил около една трета от парите, които спечели дотук през сезона от наградни фондове – 776 633 долара. Общо в кариерата си българинът е спечелил от наградни фондове 5 630 566 долара. Шарапова пък със сигурност може да мечтае на 805 000 долара – за полуфинал. Мария не е в добра форма, но е шампионски характер и при малко помощ с жребия  - кой знае.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички