10 неприлично богати личности, които не са завършили университет


10 неприлично богати личности, които не са завършили университет
Снимка: Getty Images

3815

Периодът в университета е важен – научаваме нови неща за областта, в която искаме да се развиваме, срещаме се с вдъхновяващи хора, завързваме контакти, изграждаме си позиции. И все пак някои от най-богатите и успешните личности в света нямат висше образование. Защо ли? Просто не са имали нужда от диплома, за да реализират идеите си. Следните 10 милиардери доказват, че мотивацията е далеч по-важна за успеха от тапията.

Гейб Нюъл, съсъздател на популярната компания за видео игри Valve Corporation. Състояние: 1,26 млрд.долара. Учи известно време в Харвард, но напуска, като твърди, че там не е придобил никакви полезни знания.

Джак Дорси, съсъздател на Twitter. Състояние: 2,5 млрд.долара. Незавършил възпитаник на Университета в Ню Йорк.

Шон Паркър, създател на Napster. Състояние: 2,7 млрд.долара. Изобщо не е записвал във висше учебно заведение.

Стивън Спилбърг, режисьор. Състояние: 3,6 млрд.долара. Жертва образованието си в Калифорнийския университет, защото получава възможност да започне кариера в киното.

Ралф Лорън, дизайнер. Състояние: 7,1 млрд.долара. Напуска колежа Баурх само след две години там, тъй като решава да се запише в армията. Чак след това започва да се занимава с мода.

Майкъл Дел, създател на компанията Dell. Състояние: 18,7 млрд.долара. Напуска Университета на Тексас, защото бизнесът му се развива изключително добре.

Шелдън Аделсън, бизнес магнат, изпълнителен директор на казино империята Las Vegas Sands . Състояние: 28,7 млрд.долара. Учи две години в колеж в Ню Йорк, но след това се присъединява към армията.

Марк Зукърбърг, основател на Facebook. Състояние: 34, 8 млрд.долара. Явно и на него Харвард не му дава достатъчно, защото решава да прекрати образовнието си там.

Лари Елисън, съсъздател на Oracle Corporation. Състояние: 54,9 млрд.долара. Прекарва две години в Университа в Илинойс, но си тръгва, когато майка му умира.

Бил Гейтс, създател на Microsoft. Състояние: 80,4 млрд.долара. Желанието му да развива собствената си софтуерна компания е по-силно от това да завърши обучението си в Харвард и той напуска учебното заведение.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички