7 милиардери и милионери, които няма да оставят богатство на децата си


7 милиардери и милионери, които няма да оставят богатство на децата си
Снимка: Getty Images / Guliver

10191

Богатите и известни родители са огромно предимство за децата си - особено когато им оставят солидно наследство. Някои предприемачи и знаменитости обаче не планират да обезпечат рожбите си до живот. Вместо това искат те сами да научат стойността на парите, а собственото им състояние да отиде за благотворителност след смъртта им. Ето някои от тези известни личности.

Марк Зукърбърг

Основателят на Facebook има в сметките си над 50 млрд. долара. 99% от тази сума ще бъде дарена за благотворителни каузи, така че дъщеря му Макс определено няма да разполага с неговите сегашни възможности.

Стинг

Богатството на певеца се равнява на 300 млн. долара. Той има шест деца, но те няма да наследят парите му. "Децата ми разбират, че трябва да успеят със собствени усилия", казва Стинг.

Елтън Джон

Изпълнителят смята, че ако остави милиони на двамата си сина, ще съсипе живота им. "Трябва да имат някакво усещане за нормален живот. Това не може да се случи, ако ги храним със златна лъжица", заявява той.

Бил Гейтс

Най-богатият човек на света има три деца. Преди време той каза, че ще им осигури добро образование, но няма да им завещае парите си. След смъртта му, те ще отидат за различни проекти в сферите на здравеопазването.

Уорън Бъфет

Бъфет също е баща на три деца, но те няма да могат да се порадват на 65-те му млрд. долара. Инвеститорът е решил 99% от състоянието му да бъде дарено за благотворителност. "Децата ми ще получат известна сума, но трябва и сами да постигнат нещо", категоричен е той.

Джордж Лукас

Той е един от най-богатите режисьори в Холивуд. Богатството му надхвърля 5 млрд. долара, но то няма да бъде поделено между четирите му деца. Вместо това парите ще бъдат дарени за благотворителни каузи в областта на образованието.

Тед Търнър

Търнър е един от най-влиятелните медийни магнати в света. Състоянието му се равнява на 2 млрд. долара. И неговите пари ще отидат за благотворителност след смъртта му, а петте му деца ще трябва да намерят собствен път към успеха.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички