Бил Гейтс написа вдъхновяващо писмо до служителите си за годишнината на Microsoft


Бил Гейтс написа вдъхновяващо писмо до служителите си за годишнината на Microsoft
Снимка: Guliver/Getty Images

2003

Миналата седмица технологичният гигант Microsoft навърши цели 40 години. За това време компанията успя да се превърне в един от лидерите в сферата на иновациите. По повода създателят ѝ Бил Гейтс изпрати вдъхновяващо писмо до всички 100 000 служители в различните клонове по света. Както можеше да се очаква, то бързо изтече в интернет. Ето как се обърна Гейтс към хората си за празника:

"От самото начало, Пол Алън и аз си бяхме поставили за цел да оборудваме всяко бюро и всеки дом с компютър. Идеята беше доста дръзка и много хора мислеха, че сме побъркани да смятаме, че това е възможно. Невероятно е колко дълъг път са извървели компютърните технологии оттогава и всички можем да се гордеем с ролята, която Microsoft изигра в тази революция.

Въпреки това, днес си мисля много повече за бъдещето на компанията, отколкото за нейното минало. Вярвам, че компютрите ще се развият много по-бързо в следващите 10 години, отколкото когато и да било в миналото. Вече живеем в мултиплатформен свят, а компютрите ще стават все по-широко разпространени. Наближава моментът, в който компютрите и роботите ще могат да виждат, да се движат и да общуват по естествен начин, отключвайки много нови приложения и помагайки на хората дори повече.

Под ръководството на Сатя, Microsoft заема по-добри позиции от всякога в реализирането на този прогрес. Притежаваме ресурсите и мотивацията да решаваме трудни проблеми. Участваме във всеки един аспект от модерните компютърни технологии и сме силно отдадени на проучванията в индустрията. В ролята си на технически съветник на Сатя, вземам участие в рецензирането на продуктите и съм впечатлен от визията и таланта, с които се срещам. Резултатите са видими в продукти като Cortana, Skype Translator и HoloLens – а те са само една малка част от иновациите, по които работим.

През идните години, Microsoft има възможността да достигне до дори повече хора и организации по света. Технологиите все още са чужди на много хора, защото са сложни и скъпи или защото до тях липсва достъп. Затова се надявам, че ще се замислите за онова, което бихте могли да направите, за да направите силата на технологиите достъпна за всички, да свързвате хората помежду им и да направите работата с компютър възможна навсякъде, дори когато самата идея за ползите от личните компютри успява да си проправи път до всички устройства.

Заедно постигнахме много през последните 40 години, помогнахме на безброй много компании и хора да достигнат пълния си потенциал. Но най-важна в момента е следващата ни стъпка.

Благодаря ви, че превърнахте Microsoft в прекрасна компания за десетилетия напред", пише в обръщението си Гейтс.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички