Джак Дорси не планира да продава Twitter


Джак Дорси не планира да продава Twitter
Снимка: Getty Images/Guliver

3594

Платформата за микроблогинг Twitter е изправена пред редица финансови проблеми, а броят на потребителите ѝ не бележи очакваните ръстове. След като преди дни стана ясно, че друга компания – Yahoo, ще бъде купена от телекома Verizon, заваляха спекулации – дали и шефовете на Twitter няма да изберат пътя на продажбата?

Именно такъв въпрос бе отправен към съоснователя на социалната мрежа Джак Дорси по време на пресконференция вчера, съобщава Business Insider. Има ли смисъл Twitter да продължава като независима компания, когато може да бъде продадена на по-голяма и така да получи инвестициите, от които се нуждaе? Дорси обаче бе категоричен: „Имаме накъде да се развиваме и искаме да го направим сами.“

По думите му бордът на директорите винаги има опцията за продажба. Но Twitter е начертала план за 2016 и от компанията се очаква да го изпълни.

„Като изпълнителен директор виждам ползите от нашето дисциплинирано изпълнение на целите през последната година. Промените, които правим и в чиято значимост вярваме, ни носят повече и по-ангажирани потребители. Имаме да извървим наистина дълъг път, за да увеличим силата не само на услугата ни, а и на целия ни бизнес“, заяви Дорси.

„Сега сме се съсредоточили върху нещата, които трябва да поправим. Виждаме много знаци, които ни показват, че се движим в правилната посока. Уверен съм във възможностите ни. Приоритетите, които сме си определили, ще ни донесат растеж. С времето“, каза още шефът на Twitter.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички