Интересни факти за легендата Хю Хефнър


Интересни факти за легендата Хю Хефнър
Снимка: Getty Images

3793

Едва ли има мъж, който да не завижда на Хю Хефнър. Основателят на Playboy днес е на 89 години, но продължава да е все така енергичен и заобиколен от красавици. Богатството му пък се изчислява на 43 млн.долара. Знаете ли обаче всичко за тази легендарна в медийния бранш личност? Представяме ви някои интересни факти.

Първоначално е работил за детското списание Child Life. Много хора знаят, че Хефнър първо е работил за списание Esquire. Отказът на Esquire да му дадат повишение на заплатата го кара да се заеме с издаването на свое списание. Всъщност обаче първото списание, за което Хефнър работи е Child Life.

Създава Playboy с 8 000 долара. Как едно младо момче от Чикаго може да набере пари за инвестиция в еротично списание през 50-те години? Не е било лесно. Хефнър събрал пари от 45 души, сред които и майка му. Тя му дала 1000 долара. Общо сумата станала 8 000 долара, което било достатъчно, за да започне издаване. Първият брой се продал в 50 000 екземпляра и инвеститорите били много доволни.

Хефнър притежава гробница до тази на Мерилин Монро. През 1992 година магнатът купува за 75 000 долара гроба до този, в който е погребана кино звездата. Да, той иска дори в отвъдното да бъде до красиви жени.

Има записан рекорд в Книгата на Гинес. Хефнър става главен редактор на Playboy от самото му начало и държи този пост и до днес. Това го прави най-дълго задържалият се на поста главен редактор в света – 60 години.

Първият брак на Хефнър е с гаджето му от гимназията Милдред Уилямс. Бракът просъществува 10 години, като двойката живее при родителите на Хефнър.

Хефнър има бакалавърска степен по психология от Университета в Илиной.

Има порода зайци, кръстени на него - Sylvilagus palustris hefneri.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички