Известните личности, които са имали връзки с мафията


Известните личности, които са имали връзки с мафията
Снимка: Getty Images

7136

Когато чуете думата „мафия“, вероятно си представяте група добре облечени мъже, стрелящи по друга група добре облечени мъже. Това обаче е образ, наложен от филмите. В действителност мафиите са многолики организми, които имат различни проявления. И – колкото и изненадващо да изглежда – някои доста известни личност от шоубизнеса са си имали вземане-даване с тях. Ето за кого говорим:

Елизабет Хърли. Красивата британка е засичана да излиза с шефа на клана Коломбо, който действа в Ню Йорк. Смята се обаче, че между тях не е имало любовна връзка, а само приятелство. Двамата се запознали чрез бившето гадже на Хърли Стив Бинг.

Робърт де Ниро. Италианската фамилия на актьора поражда асоциации с най-могъщата мафия на света. Неговите „връзки“ с подземния свят обаче са по-различни – докато се подготвял за ролята си в „Анализирай това“, той общувал с гангстера „Дебелия Анди“ от клана Гамбино. След това се говори, че де Ниро е запазил добри отношения с мафиотското семейство.

Лайза Минели. Звездата от „Кабаре“ се срещала известно време с Джани Русо от клана Гамбино. Самият Русо е участвал във филма „Кръстникът“.

Мерилин Монро. Знае се, че Мерилин е прекарала нощта преди смъртта си със Сам Джианкана, добре познат гангстер по онова време. Именно той я убедил да не разкрива публично аферата си с американския президент Джон Ф. Кенеди.

Франк Синатра. Легендарният изпълнител е свързван с мафиотски групи от Ню Йорк, Хавана, Чикаго и Маями. Чичо му – Бабе Гараванте, е бил член на клана Морети. През 1921 г. Гараванте бива изпратен в затвора за убийство.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички