Крис Доусън - милиардерът, който не може да чете и пише


Крис Доусън - милиардерът, който не може да чете и пише
Снимка:

4124

Крис Доусън е живото доказателство, че за да имаш успешен бизнес, не е нужно да си образован. 64-годишният създател на веригата магазини The Range не може да чете и пише, но това не му е попречило да стане милиардер, пише The Telegraph.

Той е рядка порода британски предприемач, който не се срамува от алчността си и от това какво му е коствало, за да натрупа състоянието си. Въпреки странната му персона, която е обект на интерес за таблоидите, феноменалният растеж на The Range до 149 магазина означава, че той все повече е считан за сериозен играч в света на търговията на дребно и имотите.

Доусън напуска училище без образование: “Дислектик е учтив начин да се каже, но аз просто нямах никаква идея за какво става въпрос.”

Той обаче задоволява жаждата си за печелене на пари, като продава чай на строителни работници на 14-годишна възраст, преди да започне да продава часовници от куфар на пазара, а след това и всичко, до което се докопа, от камион. След това използва печалбата от тази търговия, за да отвори първия магазин The Range в Плимут през 1989 г.

През живота си не съм написал една буква и не съм прочел една книга. Не ми пука за това. Някои хора не стигат дотук с късмет – те просто са най-добрите. Сега сключвам сделки за милиони,” хвали се Доусън.

Освен веригата Range, Доусън има и доходоносен бизнес с търговски и жилищни имоти. Една от екстрите е голяма вила в Кан, която той твърди, че отдава под наем на известни личности.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички