Актьорите, спечелили значително повече от колегите си в хитов филм


Актьорите, спечелили значително повече от колегите си в хитов филм
Снимка:

3345

За успеха на един филм е отговорен целият актьорски състав. Но в Холивуд определено не можем да говорим за равенство. Популярните актьори взимат много по-високи заплати от колегите, с които си партнират в хитови ленти. Това се случва дори когато ролите са равностойни. Ето кои са някои от най-крещящите примери за разлика в заплащането.

Леонардо ди Каприо и Джона Хил във „Вълкът от Уолстрийт“. Никой не отрича таланта на Лео и чекът му за 50 млн. долара за участието му във филма е заслужен. В същото време Джона Хил – също добре познат актьор с номинация за „Оскар“ - получил едва 60 000 долара за ролята си.

Дейвид Духовни и Джилиан Андресън в „Досиетата Х“. Оказва се, че през първите три сезона на сериала на Духовни се е плащало в пъти повече, отколкото на Андресън. Причината? Сексизмът в шоубизнеса, разбира се. В сферата е често срещано на мъжете да се предлагат по-високи заплати. След като разбрала за разминаването, Андресън категорично заявила, че заслужава същата заплата.

Мел Гибсън и Дани Глоувър в „Смъртносно оръжие 4“. Агентът на Гибсън по това време явно е бил много умел във воденето на преговори с филмови студиа. Заплатата на звездата е била с 18 млн. долара по-голяма от тази на партньора му.

Дамите от „Ангелите на Чарли“. Филмът разби боксофиса, но разликата в заплащането на трите актриси е значителна. Камерън Диас е взела 20 млн. долара, Дрю Баримор – 14 млн. долара, а Луси Лиу – едва 4 млн. долара.

Робърт Дауни-младши и всички останали в „Отмъстителите“. Лентата е една от най-печелившите в историята на киното, а най-печеливш между актьорите е бил Робърт Дауни-младши. Той е получил 40 млн. долара за ролята си. За сравнение – Скарлет Йохансон е взела 20 млн. долара, а всички останали – по около 7 млн. или по-малко.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички