Монахът милиардер


Монахът милиардер
Снимка:

4287

“Тук не е точно Силициевата долина,” казва за офиса си в Детройт 62-годишният Манож Баргава, създател на енергийната напитка 5-Hour Energy и основател на Stage 2 Innovations, фонд за дялово инвестиране с активи на стойност 100 млн. долара, който работи в сферата на водните и енергийните технологии. “Хората казва, ‘Какво правите тук на това малко място?’ ”

Самият Баргава има интересен живот и е известен като монаха милиардер. Роден е в Индия и се мести със семейството си в САЩ като тийнейджър, установявайки се в беден квартал на Филаделфия. Той е считан за дете чудо в сферата на математиката и впечатлява комисията по приема в престижната гимназия Hill School, където учи, преди да се запише в Принстънския университет.

Така и не получава университетска диплома. Баргава напуска университета и след като работи няколко странни неща, се завръща в Индия, за да стане монах. Тогава, според него, започва истинското му обучение. След повече от десетилетие в манастир, той се връща за постоянно в САЩ и съживява компанията за производство на пластмасови продукти, преди да се насочи към пазара на енергийни напитки и да създаде доходоносната линия напитки 5-Hour Energy, пише WSJ.

Баргава рекламира продукта си като 60-милилтров шот и успява да го пласира на касите на редица магазини. Размерът на продукта продължава да вълнува Барава и до днес, който описва ролята си в Stage 2 като на досадник. Постоянно разпитва инженерите как изобретенията могат да станат още по-малки и по-опростени и остава доста подозрителен към традиционните начини на мислене. “Аз не се считам за изобретател,” казва той. “Аз съм ученик на простото.”

Баргава е женен за съпругата си Садна от 26 години. Те имат един син на име Шаан, който е на 23 г.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички