Натали Портман разказа за трудностите, през които е минала в Харвард


Натали Портман разказа за трудностите, през които е минала в Харвард
Снимка: Getty Images / Guliver

3476

Актрисата Натали Портман се смята за една от най-начетените дами в шоубизнеса. Тя завършва психология в Харвард през 2003 г. Оказва се обаче, че периодът в университета никак не е бил лесен за нея.

„Чувствах се сякаш съм попаднала там по грешка, че не съм достатъчно умна и че всеки път, когато си отворя устата трябва да доказвам, че не съм тъпа актриса“, заяви Портман в реч пред завършващи ВУЗ-а студенти.

„Притеснявах се, че хората си мислят, че съм влязла само защото съм известна. Никога преди не бях писала курсова работа от 10 страници, а всички около мен го възприемаха като нещо съвсем лесно. Мислех си, че никога няма да се справя“, допълва тя.

Портман започва актьорската си кариера, когато е едва на 11 години, но решава, че това е твърде фриволно занимание. Определена тежест върху нея поставя факта, че всички в семейството ѝ са с много високо образование.

„Четири години се мъчех да се ентусиазирам за нещо друго. Но накрая признах пред себе си, че искам да продължа да правя филми. Искам да разказвам истории, да си представям животите на други хора. Харвард обаче ми даде любопитство и креативност, както и много приятелства“, каза още актрисата.

„Клише е, защото е вярно – помагайки на другите, помагаш на себе си. Грижата за другите ни напомня, че не сме център на вселената“, завърши тя.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички