Шефът на Huawei се закани на "посредствените" служители


Шефът на Huawei се закани на "посредствените" служители
Снимка: Getty Images/Guliver

2805

Основателят и изпълнителен директор на Huawei Рен Джънфей предрече тежки време за компанията заради критиките към нея и отказа на много страни да използват 5G инфраструктурата ѝ.

"В следващите години цялостната ситуация няма да бъде толкова позитивна, колкото си представяхме. Трябва да се подготвим за времена на трудности", пише той в имейл до екипа, съобщава The Financial Times.

"Също така ще трябва да се разделим с посредствените служители и някои от разходите за труд", допълва Рен.

Подготвяната 5G инфраструктира на Huawei беше забранена от няколко държави по призив на САЩ, които твърдят, че китайските власти ще я използват за шпионаж.

Технологичната компания смята, че е достигнала 100 млрд. долара приходи през 2018 г. (официалните данни още не са изнесени), благодарение на добрите продажби на смартфони  и телекомуникационния си бизнес. "Този експлозивен растеж обаче може да се забави", предупреди Рен.

"Нещата вървяха прекалено гладко за нас през последните 30 години. Бяхме във фаза на стратегическа експанзия. Сега трябва внимателно да анализираме дали географските ни разширения са ефективни. За да постигаме победи, трябва да се организираме по-добре", смята той.

Рен Джънфей е бивш военен. Той доста рядко се появява публично, но в скорошна изява нарече Доналд Тръмп "велик президент", вероятно в опит да успокои напрежението със САЩ. Именно дъщерята на Рен, която е и финансов директор на Huawei, беше арестувана в Канада миналия месец.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички