Тим Кук, Елон Мъск и Лари Пейдж обсъждали как да спрат Тръмп


Тим Кук, Елон Мъск и Лари Пейдж обсъждали как да спрат Тръмп
Снимка: Getty Images

4928

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук, колегата му от Tesla Елон Мъск и шефът на Alphabet (майчината компания на Google) Лари Пейдж посетили среща, на която основната тема била как може да се попречи на Доналд Тръмп да получи републиканската номинация за президентския пост в САЩ. Това твърди The Huffington Post в свой материал.

Става дума за ежегодния форум на Американския институт за предприемачество, който се провел наскоро на частен остров близо до крайбрежието на щата Джорджия. Освен техлидерите, на него присъствали и много личности от редиците на Републиканската партия.

Събитието е било затворено за журналисти, затова не е ясно доколко сериозно присъстващите са обсъждали мерки срещу Тръмп, чиято доста стряскаща платформа притеснява мнозина от републиканския елит.

Според The Huffington Post на вечерята Тим Кук (на снимката) влязъл в спор с републиканския сенатор Том Котън от Арканзас заради битката на Apple с ФБР за криптирането на смартфони. Котън се държал „враждебно“ и се изказал в защита на ФБР, а размяната на реплики между двамата създала „неловка“ атмосфера, твърди се в материала.

Бизнес лидерите посещават подобни събития често и затова от присъствието им не бива да се правят генерални изводи за намесата им в политиката. И все пак то показва, че влиянието на хората от Силиконовата долина далеч не е за подценяване.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички