Тръмп: Ще накарам Apple да си прави проклетите продукти в Америка


Тръмп: Ще накарам Apple да си прави проклетите продукти в Америка
Снимка: Gettyimages.com

3731

Ако бъде избран за президент, милиардерът Доналд Тръмп ще накара Apple “да си строи проклетите компютри и други неща в собствената страна вместо в други страни“. Това заяви той в типичния си стил по време на реч в Университета „Либърти“, Вирджиния, предаде Business Insider.

Тръмп, който е най-популярният „състезател“ в надпреварата за президентска кандидатура от Републиканската партия, заяви, че ще наложи 35-процентов данък на американските производители, чиито продукти се правят извън територията на САЩ.

Apple произвежда устройството си Mac Pro в щата Тексас от 2013-а година насам, но по-голямата част от другите и продукти, включително iPhone, се сглобяват в Китай.

Как точно Тръмп планира да накара гигант като Apple да премести производството си там, където то ще бъде по-скъпо за нея, остана неизяснено. Припомняме, че преди време изпълнителният директор на компанията Тим Кук нарече американската данъчна система „ужасна“.

Критики

Доналд Тръмп е „опасен глупак“, които „подклажда огъня на тероризма“ с „отровни“ възгледи за мюсюлманите, но не трябва да му забраняваме да пребивава във Великобритания, защото в случай ще се превърне в мъченик. Това заявиха британски депутати, цитирани от вестник The Daily Mail.

Повече от 570 000 души призоваха на милиардера да бъде забранено да пребивава във Великобритания, след като Тръмп заяви, че Обединеното кралство „има огромен мюсюлмански проблем“, а полицията „се страхува за живота си в радикализираните райони“.

Днес британските депутати дебатират дали да отвърнат на магната със забрана за влизане в страната. Независимо от резултата от обсъждането в парламента, само министърът на вътрешните работи може да постави милиардера в забранения списък.

Джак Дроми от лейбъристите заяви, че „Доналд Тръмп е свободен да бъда безумец, но не му е позволено да бъде опасен глупак във Великобритания.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички