Знаменитостите, които разбиха рекорди в социалните мрежи


Знаменитостите, които разбиха рекорди в социалните мрежи
Снимка: Getty Images/Guliver

3991

В последните години социалните мрежи като че ли започнаха да владеят ежедневието на всички ни. Знаменитостите не са изключение. Много от тях активно използват платформи като Facebook, Twitter и Instagram за връзка с почитателите си. И не само – оказва се, че някои постове им носят сериозни печалби. Вижте кои са най-популярните звезди в мрежите и какви рекорди са счупили.

Семейство с най-много последователи – сем. Кардашиян.


Едва ли е изненадващо за някого, че именно риалити кралиците доминират в тази категория. Ким, Клои, Кортни, Кендъл и Кайли имат общо 300 милиона последователи само в Instagram. Безспорно най-голямата звезда е Ким, която има орди от фенове и в други социални мрежи като Twitter и Snapchat.

Най-много спечелени пари от снимки в социалните мрежи – Селена Гомес.


Как се изкарват пари в Instagram? Лесно, ако си знаменитост. Преди време певицата Селена Гомес публикува своя снимка как пие „Кока Кола“. Говори се, че кадърът ѝ е донесъл 500 000 долара. Други известни дами, сред които Риана и Бионсе, също изкарват хиляди, като от време на време рекламират продукти в профилите си.

Най-смели снимки – тук лидерството трябва да си поделят Ким Кардашиян, Риана и Майли Сайръс. И трите многократно са се снимали голи и без притеснение са публикували фотосите в социалните мрежи.

Най-харесвана звезда във Facebook – Шакира.


Страницата на колумбийската певица има близо 105 млн. харесвания. На второ място се нарежда Вин Дизел със 100 млн. Звзди като Тейлър Суифт и Риана също имат десетки милиони почитатели в тази мрежа, но са по-активни в други платформи.

Политик с най-много последователи в Twitter – Барак Обама.


Американският президент е на четвърто място в мрежата по брой последователи (76 млн. души). Изпреварват го изпълнителните Кейти Пери, Джъстин Бийбър и Тейлър Суифт. Снимка на Барак и съпругата му Мишел след победата на изборите през 2012 г. пък е една от най-споделяните за всички времена в Twitter.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички