Звездите, които са загубили милиони заради идиотски инвестиции


Звездите, които са загубили милиони заради идиотски инвестиции
Снимка: Getty Images

5227

Това, че даден човек е успял да натрупа богатство, не гарантира, че същият ще го управлява добре. Доказват го следните знаменитости, които са взели някои доста глупави инвестиционни решения в живота си и в резултат са загубили крупни суми.

Боно от U2. През 2004 г. певецът купи акции на компанията Elevation Partners, която пък пусна на пазара продукта PalmPilos. Той бе рекламиран като революционен дигитален „асистент“, а в действителност се оказа просто електронен календар. Провалът бе абсолютен, особено след появата на първия iPhone в магазините. Загубите на Боно от начинанието бяха 140 млн. долара.

Ким Бейсингър. В пика на кариерата си актрисата решава да купи... цял град. Става дума за малко населено място в щата Калифорния, което Бейсингър възнамерява да превърне в туристическа атракция. Планът ѝ обаче не сработва и през 1993 г. тя продава градчето за 1 млн. долара, а загубата ѝ от целия проект се равнява на 19 млн. долара.

Кърт Шилинг. Бейзболният играч е една от големите звезди на спорта и през 19-годишната си кариера спечелва 100 млн. долара. През 2006 г. решава да инвестира половината от тях в младата компания за видео игри Green Monster Games. Тя обаче се срива през 2012 г. и самият Шилинг потъва в дългове. Днес той работи като коментатор в спортния канал ESPN.

Джей Зи. Рапърът опита да пробие в хотелиерския бизнес, но без успех. През 2007 г. купи земя в квартал на Ню Йорк с намерението да строи луксозен хотел. С идването на световната криза обаче проектът се проваля, а Джей губи 52 млн. долара.

Никълъс Кейдж. Играл е в 81 филма, продуцирал е 12 и някога притежаваше 150 млн. долара в сметките си. Днес в тях обаче има само 18 млн. Причината – разточителни харчове и редица лоши инвестиции. През годините Кейдж даде милиони за замък в Англия, кралски кобри албиноси, девет „Ролс Ройс“-а, 30 мотора, имение в Бел Еър, странни декоративни черепи и няколко частни самолета.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички