Brexit ще донесе ползи на поне една от големите британски компании


Brexit ще донесе ползи на поне една от големите британски компании
Снимка: Getty Images/Guliver

2494

След референдума във Великобритания, на който жителите на страната гласува за излизане от Европейския съюз, се появиха редица мрачни прогнози за местния бизнес. Много фирми заговориха за съкращаване на служители, а някои дори направиха постъпления за преместване в други държави. За една от най-големите британски компании - Tate & Lyle Sugars, напускането на ЕС може да е с положителен знак, пише Politico.

Като притежател на най-голямата рафинерия за захарна тръстика в Европа, компанията е знаково име в Обединеното кралство.

Но бизнесът, който някога е процъфтявал, сега преминава през труден период. Компанията е съкратила работната си седмица от седем дни на четири и половина. В момента тя работи на загуба, като за създалата се ситуация обвинява Брюксел.

„Европейските политики са най-голямото препятствие в нашия бизнес“, коментира вицепрезидентът Джералд Мейсън. „Без тези политики ние ще бъдем един изцяло жизнеспособен бизнес“, отбеляза Мейсън.

Сега, когато Великобритания избра пътя за напускане на ЕС, вицепрезидентът отбелязва, че е оптимист за възможността за съживяване на бизнеса, подчертавайки, че „не може да стане по-лошо, отколкото е било в ЕС“ за компанията.

Мейсън допълва, че има доверие на новото правителство. Компанията има поне един могъщ приятел от кабинета на Тереза Мей: Дейвид Дейвис, който беше назначен за министъра по Brexit и който е прекарал 17 г. в захарната индустрия, работейки за Tate & Lyle.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички