Fitch: Британските власти нямат ефективен план за Brexit


Fitch: Британските власти нямат ефективен план за Brexit
Снимка: Gettyimages.com

2051

Международната кредитна агенция Fitch обрисува мрачна картина за икономическите перспективи на Великобритания, предупреждавайки, че британското правителство е слабо подготвено за процеса по напускане на Европейския съюз (ЕС).

Пределно ясно е, че правителството на Великобритания не разполага с ефективен план при извънредни ситуации след решението на британците да гласува за Brexit, заяви на пресконференция във вторник Ед Паркър, ръководител на Fitch за Европа, Близкия изток и Африка, цитиран от телевизия CNBC.

Агенцията понижи кредитния рейтинг на Великобритания до "АА" от "АА+" веднага, след като на референдума на 23-ти юни британците гласуваха за напускане на ЕС. В същото време беше запазена и "негативна перспектива", което означава, че кредитната агенция може отново да го намали в средносрочен план, като следващият преглед е планиран за 9-и декември 2016 г., съобщава БНР.

Ед Паркър заяви още, че след като напусне съюза, Великобритания има минимални шансове да запази цялостния достъп до свободния пазар на ЕС за стоки и услуги, имайки предвид, че новият британски премиер Тереза Мей се ангажира да предприеме мерки за по-строг имиграционен контрол.

Трябва да се има предвид, че по-големият контрол на националния суверенитет, особено по отношение на имигрантите, които могат да работят в страната, беше основен двигател за британците да гласуват за напускане на Европейския съюз.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички