Печалбите на Deutsche Bank паднаха с близо 100%


Печалбите на Deutsche Bank паднаха с близо 100%
Снимка: Getty Images / Guliver

2355

Нетната печалба на най-голямата немска банка - Deutsche Bank, се е сринала с цели 98% през второто тримесечие на годината. Тя е едва 20 млн. евро, докато година по-рано бе 796 млн. евро. Много ниските лихвени нива и волатилните финансови пазари са причинили намаляване на нейните приходи с 20 на сто до 7,4 млрд. евро, съобщава националното радио.

Средните прогнози на анализатори и икономисти обаче бяха за нетни загуби в размер на около 105 млн. евро, като оценките варираха в широки граници - между тримесечни загуби от над 1 млрд. евро до печалба за над 500 млн. евро.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank - Джон Крайън, заяви, че банката е отбелязала напредък в многогодишния опит за позитивен обрат, но предупреди, че ако слабите пазарни условия продължават да съществуват и занапред, тогава ще се наложи да бъдем още по-амбициозни във времето и да ускорим процеса на преструктуриране на банката.

Акциите на Deutsche Bank се сринаха през настоящата година с 43% в сравнение с малко по-скромния спад от около 27% на общия европейски банков индекс (Stoxx Europe 600 banks index), като инвеститорите усилиха натиска от продажби на европейките банкови акции след 23-ти юни, когато британците гласуваха за напускане на Европейския съюз.

Базираната във Франкфурт банка обаче беше ударена доста по-тежко от останалите, тъй като тя ограничи своите разходи и клиенти в опит да задоволи новите, по-строги капиталови изисквания за следващите три години.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички