Тръмп предлага в инфраструктура да се инвестират 200 млрд. долара


Тръмп предлага в инфраструктура да се инвестират 200 млрд. долара
Снимка: Getty images/Guliver

2436

Американският президент Доналд Тръмп ще представи проект на новата програма за развитие на инфраструктурата и финансирането ѝ в рамките на общия бюджетен план за 2019 г., пише The Wall Street Journal.

Тръмп ще предложи да се инвестират в развитието на инфраструктурата 200 милиарда долара за следващите 10 години. Това ще стане под формата на нови грантове, които трябва да подтикнат местните власти да привлекат средства за развитието на автомобилния и железопътния транспорт, летищата и системата за водоснабдяване.

По-конкретно, 50 милиарда долара се планират за развитието на селските райони. Освен това инициативите на Тръмп предвиждат отпускането на федералния кредити за инфраструктурни проекти.

Американският президент разчита, че неговите предложения ще подтикнат местните власти и частните инвеститори да влагат пари в модернизацията на инфраструктурата, което в крайна сметка, ще позволи да се насочат в тази сфера около 1,5 трилиона долара.

Експертите обаче отбелязват, че прокарването на неговите инициативи през Конгреса може да се окаже проблемно и да предизвиква спорове, особено в частта откъде ще бъдат взети тези пари.

Представител на президентската администрация заяви пред WSJ, че инициативите на Тръмп трябва да дадат на регионалните власти възможността сами да определят нуждите от развитие на инфраструктурата, вместо това да го прави Вашингтон. Бюджетният план на Тръмп за 2019 г. също така предвижда увеличаването на разходите за военни нужди, охраната на границата и медицинското обслужване на ветераните.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички