Златото отскочи от шестседмичното дъно


Златото отскочи от шестседмичното дъно
Снимка: Gettyimages

1766

Златото поскъпна с 1% в понеделник, подкрепено от слабите данни за производствената активност в САЩ и ранната слабост на долара, които вдигнаха цената на метала над върховете от предишната сесия, макар предпазливостта около повишаването на лихвените проценти да остави цената на метала в тесен рейндж.

Среброто също поскъпна до най- високото си ниво за последните 4 седмици, следвайки цената на златото. Търговията на финансовите пазари бе изтънена поради празници във Великобритания и Япония.

Спот златото поскъпна с 1% до 1 189.65 долара за тройунция, докато американските фючърси върху злато с доставка през юни поскъпнаха с 12.30 долара за тройунция до 1 186.80.

В петък спот цените паднаха до 1 170.20 долара за тройунция, достигайки най- ниското си ниво от 20 март до сега, след като от Фед индикираха, че виждат скорошното забавяне на икономиката като преходно и не изключиха възможността за увеличение на лихвения процент тази година.

Повишаването на лихвения процент за пръв път от повече от десетилетие би повишило алтернативната цена на златото, повишавайки цената на долара, в който металът е дономиниран.

Инвеститорите ще наблюдават ключовите данни за неселскостопанската заетост през април в петък за повече насоки относно движението на долара и очакванията за лихвените проценти.

На физическите пазари търсенето на злато нарасна сред резките загуби на метала миналата седмица. Премиите на Шанхайската златна борса нараснаха от 2 долара през предишната седмица до 3-4 долара в понеделник.

Сред останалите благородни метали среброто поскъпна с 1,9% до 16.44 долара за тройунция, платината спечели 1,6% до 1 145 долара за тройунция, а паладият поскъпна с 1,2% до 781.80 долара за тройунция.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички