Британският паунд отслабна


Британският паунд отслабна
Снимка: Getty Images / Guliver

4665

Валутен пазар

Краят на месец март и на първото тримесечие затвърди темата на годината за слабостта на долара, което беше най-видно в двойката евро/долар. Оповестяването на PMI индексите на Стария континент вероятно няма да промени картината на умерена сила на единната валута, което ще я остави зависима от новините, определящи паричните потоци на долара.

Паундът отслабна заради силното покачване на дефицита по текущата сметка на Великобритания. Пазарът е обезпокоен, че едно излизане от ЕС ще направи значението на дефицита още по-голям проблем.

След изненадващо силните резултати на БВП в Канада, канадския долар рязко нарасна, но печалбите се оказаха краткотрайни и последва рязко обръщане от дъната и затваряне близо до най-високите нива за деня по отношение на зелените пари.

Лихви

Доходността по американските десет годишни облигации спадна с 4.4 пункта до 1.77%, въпреки че пазарът беше предпазлив преди днешните данни за трудовата заетост в САЩ. Европейските облигации предложиха смесена картина. Английските отчетоха намаление на доходността с 2 базови пункта, докато германските и френските останаха почти без промяна.

Капиталови пазари

Европейските борсови индекси се затрудняваха заради силата на еврото, докато американските индекси приключиха тихо първото тримесечие губейки първоначалните печалби за деня и финиширайки със смесени резултати. Уолстрийт беше предпазлив преди излизащите днес данни за трудовата заетост в САЩ.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички