Данните за заплатите разочароваха доларовите бикове


Данните за заплатите разочароваха доларовите бикове
Снимка: Thinkstock/Guliver

2115

Доларът поевтиня в петък, след като слабите данни за ръста на заплащането в САЩ помрачи перспективите за предстоящото увеличение на лихвения процент.

В петък доларовият индекс затвори на загуба от 0,2% на 97.264. Щатската валута се разменяше за 123.98 йени, отдалечавайки се от върха на 124.58, достигнат миналата седмица.

Еврото се търгуваше при курс 1.0983, отдалечавайки се от дъното на 1.0893. Спрямо йената, единната валута се разменяше на печалба от 0,2% за 136.21 йени.

Продавачите се прицелиха в долара, след като индекса на разходите за заетост нарасна с едва 0,2% за второто тримесечие, което е най- слабото увеличение за последните три десетилетия.

Петъчната разпродажба унищожи печалбите на долара за седмицата, макар че ситуацията можеше да се окаже далеч по- лоша, ако не бяха оптимистичните коментари на президентът на Фед- Сейнт Луис, Джеймс Булард.

Булард, който отдавна настоява за ранно затягане на паричната политика, заяви, че най- новите данни за икономическия растеж на САЩ дават допълнително основание на Фед да повиши лихвения процент през септември.

Неговите коментари помогнаха на долара да си възвърне част от изгубената територия в края на сесията в петък. Въпреки това облигациите запазиха печалбите си, което предполага, че точния момент на предстоящото увеличение все още остава под въпрос.

Спадът на зелените пари помогна на австралийския долар да се оттласне отново над 73 цента и от 6- годишното дъно на 0.7234, достигнато в петък.

Вероятно е обаче по- нататъшните печалби на австралиеца да бъдат лимитирани, тъй като проучване показа, че растежа при големите производствени компании в Китай неочаквано се е забавил през юли.

Австралийската валута често бива използвана като по-ликвиден заместител на китайските пари.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички