Доларовият индекс отново на нивата от 100


Доларовият индекс отново на нивата от 100
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3188

Доналд Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от транс-тихоокеанските преговори. Той се аргументира, че те били вредни за американските работници и производството. Тези преговори се водеха при Барак Обама, но никога не бяха ратифицирани от Конгреса. По този начин оттеглянето от тях няма да има непосредствено влияние и реален ефект върху икономическата политика на САЩ. Промяната обаче сигнализира за нова и много различна политика на САЩ при управлението на Тръмп.

Пекин изрази готовност да запълни вакуума в Азия след оттеглянето на инициираните от Вашингтон преговори за сътрудничество. Китайските лидери увеличиха усилията си за глобализация и предложиха заместващ блок от 16 държави наречен Регионално широко икономическо партньорство, което не включва САЩ.

Номинираният за финансов министър в САЩ Стивън Мнучин заяви, че прекалено силния долар може да има в краткосрочен план отрицателен ефект върху икономиката. Мнучин също така повтори намерението си да разгледа въпроса за китайските валутни манипулации, които той счита за сериозна пречка за свободната търговия и на които трябва да се обърне сериозно внимание.

Долара беше продаван след коментарите на Мнучин за силата на валутата. Доларовия индекс се върна при силната подкрепа на 100. Тези нива не са достигани от средата на ноември и началото на декември. Макро фондовете остават все още на прекалено големи доларови позиции и е възможно задействане на стоп ордери.

Еврото се възползва от слабостта на зелените пари и нарасна, а следваща съпротива са нивата при 1.0830, където преминава 100-дневната пълзяща средна.

Долар/йена е двойката с най-много открити доларови позиции и това провокира силна съпротива при 115. В момента на прицел е зоната на подкрепа при 112.00/112.50.

Високо доходните валути се представят добре и все още имат потенциал за продължение на растежа.

Цената на облигациите расте

Цената на американските облигации нарасна при най-големия спад на доходността за последните две седмици.

В Европа цената на германските облигации също се покачи, тъй като и тяхната доходност спадна.

Уолстрийт предпазлив заради неяснотата около действията на Тръмп

Като цяло индексите на Уолстрийт падаха заради несигурността около водените от Доналд Тръмп политики. Влияние оказаха и излезлите смесени корпоративни резултати за тримесечието.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички