Доларът на загуба втори пореден ден


Доларът на загуба втори пореден ден
Снимка: Thinkstock/Guliver

1231

Доларът поевтиня за втора поредна сесия в четвъртък, след като инвеститорите продължиха да намаляват позициите си преди оповестяването на данните за неселскостопанската заетост в петък, които може да разочароват тези с бичи нагласи спрямо долара.

Инвеститорите прибраха печалбите от скорошния ръст на щатската валута и поради наближаването на дългите великденски празници.

По време на късната търговия, доларовият индекс бе на загуба от 0,7% до 97.485, като щатската валута бе на загуба от 0,8% спрямо франка до 0.9593.

Спрямо йената, доларът остана без промяна на 119.66.

Еврото поскъпна с повече от 1% спрямо долара до 1.0873.

Въпреки скорошното поскъпване на единната валута, обаче, се очаква ценовата разлика между валутите на САЩ и Европа да нарасне, тъй като ЕЦБ продължава да поддържа своята облекчена парична политика.

Протоколът от заседанието на ЕЦБ от 5 март показа, че политиците са се споразумели да „останат твърди” при прилагането на програмата за количествени облекчения, въпреки че икономическите перспективи се подобряват.

Пазарите в по- голямата част на Европа ще останат затворени в петък и понеделник заради великденските празници. Пазарът на американски облигации ще има съкратена сесия, докато този за акции ще бъда затворен в петък.

В четвъртък данни показаха, че броят на американците, попълнили нови молби за помощи при безработица е спаднал неочаквано, докато търговският дефицит за февруари се е свил до най- ниската си точка от октомври 2009 до сега. Въпреки това е малко вероятно това да промени възгледите, че икономическия растеж се е забавил рязко през първото тримесечие.

Златото поевтиня преди данните за неселскостопанската заетост

Златото поевтиня в четвъртък, след като влиянието на по- евтиния долар бе неутрализиран от оптимистичните икономически данни, които дадоха надежда, че пазарът на труда продължава да се разширява, въпреки че растежът се забави.

Спот златото изгуби 0,3% до 1 202.58 долара за тройунция. Американските фючърси върху злато с доставка през юни пък поевтиняха с 7.30 долара до 1 200.90 долара за тройунция.

Металът върна първоначалните печалби, след като данни показаха, че броят на американците, попълнили нови молби за помощи при безработица, неочаквано е спаднал през миналата седмица, докато търговският дефицит за февруари се е свил до най- ниската си точка от октомври 2009 до сега.

Въпреки това доларът остана под натиск поради възгледите, че икономическият растеж се е забавил рязко през първото тримесечие.

Инвеститорите насочиха вниманието си към петъчния доклад за неселскостопанската заетост, който се очаква да покаже ръст от 245 000 работни места през март, след ръста от 295 000 през февруари.

Очаква се търговията с петък да бъде при ниски обеми, тъй като повечето пазари ще бъдат затворени за честването на великденските празници.

По- слаби данни за неселскостопанската заетост може да намалят допълнително очакванията за повишение на лихвения процент, което някои икономисти очакват още през юни.

Сред останалите благородни метали, среброто изгуби 1,2% до 16.76 долара за тройунция, платината изгуби 0,7% до 1 150.50 долара за тройунция, а паладият поскъпна с 0,1% до 743 долара за тройунция.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички