Доларът нарасна срещу всички валути с изключение на стерлинга


Доларът нарасна срещу всички валути с изключение на стерлинга
Снимка: Thinkstock/Guliver

2508

Трудни времена настанаха за новозеландския долар. Тази сутрин новия доклад с оценките на Новозеландската централна банка показа, че вероятно нови монетарни облекчения са необходими. Въпреки, че очакванията са за намаление на лихвите през август, доклада не беше толкова предпазлив. Той по-скоро беше насочен към силата на валутата, която поставя допълнителен натиск върху млечните продукти и производствения сектор, който в съчетание със слаба инфлация в света подтиска инфлацията при търгуваните стоки. Това пък прави трудна задачата на централната банка при достигането на целевата инфлация. . Крайният резултат е, че е необходимо намаление на валутния курс.

Щатският долар нарасна срещу всички валути с изключение на стерлинга. Последният беше купуван през целия ден. Причината беше излязъл по-добър от очакваното доклад за пазара на труда, който показа, че безработицата е спаднала под 5% и разкри добра скорост на икономиката преди Брексит.

По-късно печалбите на паунда продължиха при коментари на члена на АЦБ Кристин Форбс, че са необходими повече свидетелства за негативни последици от Брексит, за да бъдат намалени лихвите.

Долар/йена продължи да нараства при по-високата доходност на американските облигации. В подкрепа на покачването е и обмисляния от правителството пакет от стимули на обща стойност 20 трилиона йени. Това е двойно повече от това което някои анализатори очакваха.

Еврото показа устойчивост около нивата от 1.10 и това беше забелязано. Паричните потоци могат да обяснят тези движения, но гледайки към предстоящото заседание на ЕЦБ рисковете за спад остават.

ФЕД и ЕЦБ без промяна на лихвите през юли

Доходността по американските облигации нарасна в ден в който бяха търсени по-рискови активи. При десет годишните книжа тя нарасна до 1.582%, но все още остава със спад от 0.7% за годината.

Фючърсите на Фед калкулират шанс от 24.6% за увеличение на лихвите през септември и 41% за декември. Прогнозите са, че Федералния резерв ще остави лихвите без промяна по време на заседанието на 26 и 27 юли.

Прогнозите за ЕЦБ са също да остави лихвите без промяна днес по време на първото заседание след Брексит, но мнозина очакват сигнали за нови стимули.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички