Доларът нарасна в синхрон с Уолстрийт преди Фед


Доларът нарасна в синхрон с Уолстрийт преди Фед
Снимка: Thinkstock/Guliver

1961

Доларът нарасна във вторник, докато акциите на Уолстрийт напредваха след силни данни за продажбите на дребно, които подкрепиха мнението за стабилна експанзия на икономиката и могат да наклонят везните при Федералния резерв в посока на увеличение на лихвите още тази седмица.

Зелените пари скочиха и срещу йената от триседмично дъно и върнаха загубите, които претърпяха по-рано когато Японската централна банка се въздържа от увеличение на монетарните стимули, каквито бяха и очакванията.

Долар/йена скочи за деня с 0.2% до 120.44, а евро/йена падна с 0.4% и завърши на 1.1271. Основните американски борсови индекси нараснаха с над 1%.

Дилърите от своя страна намалиха залозите, че Фед ще сложи край на почти нулевите лихвени нива в четвъртък, тъй като бурята на световните пазари през лятото относно опасенията около китайската икономика е засенчила допълнителното подобрение на пазара на труда в САЩ.

Фючърсите по лихвите дават шанс от 1 към 4 за повишение тази седмица, въпреки че продължават да калкулират увеличение преди края на годината. Вчера слаби данни за фабричния сектор помрачиха приличния растеж на продажбите на дребно през август, но не промениха мнението на пазарите.

Докато инвеститорите изчакват да видят дали Фед ще повиши лихвите за първи път през последното десетилетие, ЯЦБ остава без промяна. Председателят й Харухико Курода потвърди оптимизма, че японската икономика ще продължи да се възстановява умерено, въпреки че някои дилъри се надяваха на изненадващи нови облекчения след последните слаби данни.

Стерлингът падна с 0.6% на 1.5330 след данни показали слаба инфлация на острова през август, което намали аргументите за повишение на английските лихви през тази година. Липсата на инфлация е основния довод срещу повишение на английските лихви, но ръста на работните места и заплатите е по-положителен и подкрепя мнението, че АЦБ може да следва Фед при повишенията на лихвите през 2016.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички