Доларът нежелан, стерлингът предпочитан


Доларът нежелан, стерлингът предпочитан
Снимка: Thinkstock

2617

Доларът търпи загуби от другите валути и по-определено срещу стерлинга, който скочи до пет месечен връх благодарение на положителните данни от Великобритания. Пазарът е в защитни позиции и заради вероятността по-късно през деня данните за продажбите на дребно в САЩ да разочароват.

Долар/йена е на 119.86 при връх вчера на 120.28. Двойката остава в рейнджа 118.50-120.85 в който се търгува от началото на април. Евро/долар е на 1.1247, но остава под двумесечния връх от миналата седмица на 1.1392. Стерлингът е една от най-силно представящите се валути и достигна вчера 1.5710, което е най-висока стойност след средата на декември. Днес се котира на 1.5684. Официални данни вчера показаха, че индустриалното производство на острова е скочило през март с най-бърз темп за последните шест месеца при неочакваното поскъпване на петрола и извличането на природен газ. Това намали опасенията, че икономическия растеж е започнал да се забавя.

В същото време днес се очаква продажбите на дребно в САЩ да покажат покачване от само 0.2% през април при ръст от 0.9% през март, въпреки че продажбите без тези на леки автомобили би трябвало да са по-добри. Вчера председателя на подразделението на Фед в Сан Франциско Джон Уилямс заяви пред икономисти, че не може да се ангажира с определена времева рамка за повишението на лихвите и наблегна, че монетарните промени зависят от излизащите данни.

Инвеститорите днес очакват и тримесечния доклад за инфлацията на Английската централна банка, както и ще следят внимателно пазара на облигациите, а също и продължаващата битка на Гърция да си осигури ново финансиране.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички