Доларът пак силен


Доларът пак силен
Снимка: iStock/Guliver

2845

Доходността по американските облигации вчера нарасна като тази на десет годишните книжа премина над 2.4%. Американските акции продължиха също да растат и отчетоха добро покачване от 0.3%. При икономическите данни имаше незначително увеличение на първоначалните молби за помощи срещу безработица.

Основното събитие в Европа беше заседанието на ЕЦБ, която увеличи програмата си по купуване на активи, но в същото време намали месечните покупки от 80 милиарда евро на 60 милиарда евро. Първоначалната реакция на евро/долар беше покачване, но след като преминаха първоначалните реакции единната валута загуби всички печалби и пропадна с 260 пипса до дъна от 1.06.

Канадският долар беше силен след доброто представяне на петрола. Единствено новозеландския долар отчете по-добро представяне след оптимистичните коментари на председателя на централната банка Греъм Уилър.

ЕЦБ ще забави покупките на активи

Доходността по десет годишните американски облигации нарасна с 9.4 базови пункта до 2.432% и е само на 1.6 пункта от скорошния връх от 1 декември. Покачването дойде след новината, че ЕЦБ ще забави месечните покупки на активи от април.

Доходността по португалските книжа нарасна чувствително с 22.5 базови пункта до 3.69%. ЕЦБ подчерта, че притежанията й на португалски облигации са почти достигнали своя лимит.

Уолстрийт продължава с рекордите

Дау Джоунс и Стандард енд Пуърс продължиха да растат и удариха за четвърти пореден ден нови рекордни стойности, както и за 13-път след президентските избори.

Европейските борси също нараснаха след първоначалото понижение при новината за по-слаби стимули от ЕЦБ.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички