Доларът получава подкрепа от по-високата доходност на американските облигации


Доларът получава подкрепа от по-високата доходност на американските облигации
Снимка: Thinkstock/Guliver

2084

Доларът остава в познатите рейнджове срещу основните валути, а инвеститорите изчакват стенограмата от последното заседание на Федералния резерв. Тя ще бъде оповестена по-късно вечерта и от нея ще стане ясна бъдещата монетарна политика на централната банка. Инвеститорите се вълнуват най-вече от първото увеличение на лихвите дали ще е тази година или в началото на 2016.

По-високата доходност по американските облигации подкрепя долара, а акциите нарастват при очакванията, че Фед ще изчака с повишението на лихвите. Вчера доходността по 10-годишните облигации удари едноседмичен връх от 2.086%.

Йената се опита да нараства, но печалбите бяха ограничени от очакванията, че ЯЦБ ще оповести нови стимули още този месец. Вчера монетарната политика на ЯЦБ остана без промени, но сриващия се износ и спад на цените на петрола оказват натиск върху централната банка да направи допълнителни стимули, които могат да бъдат оповестени на следващото заседание на 30 октомври, когато се очаква да бъдат и намалени дългосрочните прогнози за икономиката и цените.

Данни от днес подкрепиха този сценарий като показаха намаляващата скорост на икономическото възстановяване в Япония. Правителството намали официалната си оценка за поръчките на машини до липса на промяна, тъй като базовите поръчки паднаха през август с 5.7% при очаквания за ръст от 3.2%.

Долар/йена се търгува около 120, а евро/йена под 135. Евро/долар е на 1.1250. Следващото заседание на ЕЦБ е на 22 октомври. Опцията за намаление на лихвите по депозитите е възможна, но много малко вероятно. По-вероятно е ЕЦБ първоначално да увеличи размера на количествените покупки и вероятно ще го направи преди края на годината. АЦБ ще оповести днес решението си и вероятно ще остави монетарната политика без промяна. Паундът се задържа над нивата от 1.53 срещу долара.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички