Доларът продължава да получава сила от коментари на Фед


Доларът продължава да получава сила от коментари на Фед
Снимка: Thinkstock

1935

Доларът се търгува на почти пет седмичен връх срещу йената след поредните коментари от представител на Федералния резерв, които увеличиха шансовете за повишение на лихвите в САЩ още през месец септември. Джеймс Болард заяви в телевизионно интервю в понеделник, че Фед вероятно ще повиши лихвите през септември, тъй като инфлацията нараства към целите, а безработицата е на път да падне под 5%.

Доходността по американските облигации, най-вече на тези с по-близък падеж като двегодишните, скочи в отговор на коментарите на Болард и това подкрепи долара. Долар/йена е на 124.40, което е най-високо ниво след 17 юни. В началото на юни двойката удари 13-годишен връх от 125.86. Зелените пари скочиха рязко от нивата близо до 120 до които падна в началото на месеца в разгара на гръцката криза и срива на китайските акции, които породиха търсене на сигурност в японската валута. Бариерата на 125 обаче изглежда трудно преодолима. Курс от 125 в долар/йена е политически чувствителен

Евро/долар се котира на 1.0825. Единната валута удари вчера тримесечно дъно при 1.0808 и продължава да пропада след споразумението, което засега ще задържи Гърция в еврозоната. Инвеститорите вече насочиха вниманието си към монетарните политики в САЩ и Европа, които са коренно различни и в полза на долара.

Новозеландският долар се задържа над шест годишното дъно след коментари на министър-председателя Джон Кий, които оказаха известна подкрепа на местната валута. Въпреки, че очакванията са централната банка в Нова Зеландия да свали лихвите в сряда, коментарите на Кий, че спада на валутата с 25% през последната година е по-бърз от очакваното дадоха на пазарите тема за размисъл. Днес новозеландския долар е на 0.6589 при дъно от миналата седмица на 0.6498, което беше най-ниска стойност след юли 2009.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички